Hatsan Mod 25

Här diskuterar vi om luftvapen i form av luftpistoler

Moderatorer: Leopold, Daniel, Johanna, Nitro, atte69

Hatsan Mod 25

Inläggav bebbe 05 maj 2019, 19:20

Tänkte dela med mig utav denna.... modell.

Fick för ett tag sedan ett ryck och impulsköpte en Hatsan Mod 25.

Vet att det är en otroligt billig modell. Och en i det närmaste helt omöjlig pistol att skjuta bra med. Men på något vis var det kanske just det som gjorde mig nyfiken? Sedan kostade den ju (som någon youtuber sa) inte mer än vad en tank bensin till bilen gör :-)

När jag fick hem den och packade upp den var den väl lite som jag tänkt. Plastig och "oslipad". Lite som något opolerat från öst. Men ändå med någon typ utav charm.

Gick direkt ut på baksidan hemma och provade den. Jäklar vilket avtryck :-) . Man får trycka som en galning! Och när den smäller gör det det med besked! Och inte träffade jag någonting heller....

Fick prova att skjuta med stöd istället. Satte mig på ca 10m. Provade, fortfarande ingen träff. Fram med en gammal flyttkarton och se vart den träffade. Blev ca 50cm år höger och kanske runt 40cm ner. Jag började skruva på siktet. Skruvade och sköt, skruvade och sköt. Kom tillslut till ändläge för sidan. Och på höjden skruvade jag så långt att inte skruven satt kvar när jag sköt. Varje ggn jag avlossade ett skott spottade pistolen av sig justerskruven :-)

Så jag fick skruva ner höjdjusteringen iaf ett halvt till ett varv för att den skulle sitta kvar. Sidan var justerad max och ändå var det kanske runt 5-8cm kvar (svårt att säga då den spred som en dyngspridare).

Provade lite olika ammunition. Verkade blir lite jämnare med JSB Exact men inte helt tokig med typ Umarex Mosquito. Men kanske synd att prata om någon typ utav samling. Det var inte mer än att man kunde ana åt vilket håll den sköt. Och när det inte gick att justera siktet mer blev det ju också lite tokigt

Detta måste fixas :)

Började med att värma på främre siktet (är ju i plast) och böjde det åt "rätt håll". Det gjorde faktiskt att "svärmen" nu mer började dra sig mot mitten. Men fortfarande för långt ner. Slipade då i hålet för den tvärgående "hylsa" som höjdjusteringen sitter i. Slipade så att jag kunde få justeringen längre upp. Efter en del slipande började svärmen befinna sig iaf över hela tavlan och inte utanför :-)

Skött lite till. Började tröttna, precisionen räckte inte ens till för att träffa burkar med stöd på 10m :?

Men skam den som ger sig. Funderade lite :? Vid detta laget hade det nog gått iaf 500kulor genom pipan. JAAA, rengörning :arrow: Och jäklar vad skitig pipan var!

Efter rengörningen sköt den om möjligt ännu sämre :-) Men vet sedan gammalt att det brukar kunna bli så när man gör rent pipan. Så sköt en 10-20 skott till. Och nu jäklar började den "samla" lite bättre. Kul nu kunde man iaf plinka burkar med den :arrow:

Spenderade resten utav eftermiddagen med att skjuta ihjäl alla burkar jag kunde hitta. Kul!! Och på 10 meter var den helt ok. Började träffa bättre och bättre. Men med det av trycket och med "rekylen" började jag blir redigt trött. Tom så att det började visa sig lite skav på handen både från avtryck och från rekyldämparen som ibland nöp till näven lite när jag höll fel :shock:

Dagen efter provade jag den sittande igen. Och jäklar!! Nu var det en riktig samling. Ca 20mm lyckades jag få till (ibland tom lite bättre men alltid med någon tokig avstickare). Alltså, pistolen började ju prestera. Iaf lite på sitt oputsade Hatsan vis :-) Och jäklar vad kul den är att skjuta med 8)

Men det behövdes säkerligen nära 1000 kulor genom pipan. Även "justering" utav siktet var ju nödvändigt för att få den att gå dit man ville.

Så, vad vill jag då säga med allt detta svammel :? ...... tja vet inte riktigt. Kanske få någon som funderar på att köpa denna modellen att avstå.. eller kanske inte. Det får ni själva bestämma. Men en sak är säker. Mycket..... sysselsättning för pengarna blev det iaf :lol:

Och jag blev helt såld! Pickan är en "keeper"! Oerhört "charmig" med sin fullständigt oborstade och osofistikerade charm 8) Denna kommer jag ha med mig ofta. Robust och helt okänslig kommer den ligga i mitt handskfack i bilen eller i packväskan på mina mc semestrar. Kul att ha med sig om andan faller på :)

Lägger in bild nedan som visar i kronografen vad den presterar nu. Har bara skjutit den med JSB Exact 4,52 mm. Den gick bra med dom. Skjuter relativt jämnt och fint. Även grupperingarna blir bättre med den. Men skall vid tillfälle prova med vanl 4,5mm istället. Har en känsla av att den skall ha dom istället. Lite för att Umarex Mosquito sköt hårdare. Tänker att 4,52mm går lite för tajt kanske?

För att följa länken så måste du registera dig.För att följa länken så måste du registera dig.

Senast redigerad av bebbe 05 maj 2019, 19:35, redigerad totalt 1 gång.
FX Wildcat .22, Hawke Airmax 30 8-32X50 AMX IR
Weihrauch HW45 Bronze Star .22
Chiappa FAS6004 .177
Artemis CP1-M .177
Sig Sauer MPX .177
Användarvisningsbild
bebbe
 
Inlägg: 454
Blev medlem: 09 jun 2015, 07:26
Ort: Kungsbacka
Tack utdelade: 19 gång
Tackad: 27 gånger i 24 inlägg
Skytteklubb: Onsala Luftgevärsklubb
Luftvapen favorit: FX Wildcat .22, Weihrauch HW45

Följande användare vill tacka bebbe för detta inlägg
Batistuta (05 maj 2019, 20:31), huldreh (05 maj 2019, 20:36)

Återgå till Luftpistoler

| | |likartade trådar| | |


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

  • Sponsorer