Sida 1 av 1

Sig Sauer P226 ASP? Tips önskas!

InläggPostat: 17 sep 2018, 20:39
av Anette
Hej!

Någon som har skjutit med en Sig Sauer P226 ASP? Uppfattning? Letar efter en luftpistol för seriös träning nu när utesäsongen inte erbjuder det bästa vädret.

Har ni ngt att rekommendera, så hemskt gärna! Är ute efter en lp som är så snarlik en 22a som möjligt.
Vill ha rekyl samt avtryck som matchar samma känsla som en krutversion - i den mån det går så klart :wink: .

/Anette

Re: Sig Sauer P226 ASP? Tips önskas!

InläggPostat: 18 sep 2018, 21:49
av XXL
Det låter som att det du är ute efter skulle kunna uppfyllas av en Feinwerkbau 65. Det är en matchpistol från 60-70-talet och finns bara som begagdnad. Brukar kosta sådär 2500-3000 kr beroende på skick. Väldigt fin kan kosta mer.

Den är rekylfri men går att ställa om så att den skjuter med rekyl och avtrycket kan ställas så att det motsvarar reglerna för krutpistol just för att kunna träna sådant skytte. Har en effekt uppemot 5 Joule och kan till nöds användas på 25 m.

Annars gäller för luftpistol att man vill eliminera rekylen eftersom kulhastigheten är så låg att vapnet hinner hoppa till innan kulan lämnat loppet.

De CO2 replikor av krutvapen som finns har enligt min mening inte den precision som kräva för seriöst skytte. Dessutom har CO2 och PCP ingen rekyl vilket ju du var ute efter. Det finns blowback CO2 (de gör mantelrörelse) men de är nog inte det bästa när det gäller precision. Det är mera en kul grej.

Det finns halvautomatiska PCP-pistoler som får ha en effekt på 10 J i licensfritt utförande (Steyr t ex) vilket går utmärkt på 25 m men de har som sagt ingen rekyl. Där handlar det dock om priser på 15-20 tusen kr.

Jag tror att det har begränsat värde att träna för krutpistol med luftpistol. Det är väldigt skilda världar. Avtrycksteknik kan dock funka liksom träning att rikta vid snabbskytte med en halvautomatisk luftpistol.

Re: Sig Sauer P226 ASP? Tips önskas!

InläggPostat: 19 sep 2018, 02:53
av Archon
Är ute efter en lp som är så snarlik en 22a som möjligt.


Då kanske den här pistolen är något för dig. Det är en luftvapenreplika på just en .22LR pistol, ISSC M22. Den har även blowback, vilket gör att manteln åker fram och tillbaka vid skott, precis som på en riktig pistol.

För att följa länken så måste du registera dig.


Re: Sig Sauer P226 ASP? Tips önskas!

InläggPostat: 19 sep 2018, 16:14
av Anette
Tusen tack för respons och informationen framförallt :Thumbupp: !

Re: Sig Sauer P226 ASP? Tips önskas!

InläggPostat: 19 sep 2018, 19:45
av Blackpowder
Välj en pistol med räfflad pipa som laddas med diaboler.
Slätborrat och stålkulor gör ingen glad.
Bara min åsikt.